Aanschaf pup risico's in de toekomst

Aankopen die gedaan worden door die "smelt" foto's van puppies. En de redenatie, "ik koop er twee uit hetzelfde nest, dan gaat het altijd goed". Niets in minder waar.

Zie het filmpje hieronder van broer en zus, 11 weken jong.
 

 

Mijn mening: over het filmpje hieronder. onacceptabel speelgedrag, met schudden, kontdraaien en krokodildraai wat bijtwonden veroorzaakt in de nek.
 

 

Fretten blijven solitaire dieren, afstamming van de bunzing en als het klikt met een andere fret is het alleen maar leuk, maar ga daar niet vanuit, dan valt het nooit tegen. De fretten zou je anders moeten scheiden van kooi. Je moet dan een extra kooi kopen, dat zijn extra kosten en zelfs niet samen meer spelen. Tot het uit huis plaatsen op al zeer jonge leeftijd. Stress maakt een fret ziek.

De fret krijgt van stress helicobactor en dat zou je toch niet willen voor die lieve smeltkoppies? Dierenartskosten is ook niet leuk voor je portemonnee en je wordt met deze bijzondere huisdieren al vlug vaak doorgestuurd door je dierenarts naar de enige Frettenkliniek in Giessen.

Fretten gaan pas een karakter ontwikkelen na de castratie/implantaat rond het eerste levensjaar. Dan kun je pas de karakters "lezen" en kijken hoe een fret op een andere fret reageert om karakters bij elkaar te passen. Dit is een veelvoorkomende ervaring van mij, maar uitzonderingen daar gelaten, al zul je wel moeten kunnen zien, wat er te zien moet zijn. Zoek goede informatie voordat je hiermee begint.