Basis Correctie te hard spelen


Een fret die te hard bijt tijdens het spel. Ook die moet je “afstoppen” in zijn enthousiasme, omdat het kan verergeren op dat moment, kan gaan doorbijten, kop schudden alsof je prooi bent.
Dat de fret je vastpakt met zijn mond is gewoon, omdat hun spelen met hun mond, maar als eigenaar bepaal jij wanneer je een fret te hard vind bijten.\

Tommy speelt ook “te” hard en gaat als hij me vast heeft schudden met zijn hoofd. Ik werk NOOIT met nekvel correcties zoals op vele sites geadviseerd wordt . Een bijtfret gaat JUIST “terugpakken” als je dan de nek weer los laat.

Nu is dit filmpje niet van een bijtfret, maar een over enthousiaste fret die de was mee wil sorteren.

Ik begin altijd met “euheuheuh” te roepen, met beetje stemverheffing, om het kekkeren naar te doen (= wat een fret doet als die pijn heeft, als je b.v. op een pootje staat).

Zoals jullie zien, reageert hij lichtelijk, maar niet genoeg, waardoor hij even wat harder doorgaat. Daarna blaas ik in zijn snoetje omdat hij niet reageert op mijn stem. (blazen = in frettentaal “ongenoegen” dus door te blazen toon ik MIJN ongenoegen naar hem)


Tommy is een eigen Fret van 2013