Nagels knippen

Nagels knippen kun je doen op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld de nagels knippen met behulp van Waltham of boter.

In de nagels van de fret zie je het leven te zitten, de rode bloedbaan. Hierin mag je niet knippen. Op de foto zie je twee geknipte nagels, tot hoever je kunt/mag knippen. Tip: Mocht je onverwachts toch te ver knippen, in het leven, doe er verder niet veel mee, maar dep het voetje op een handdoek. Zet bv de fret gewoon neer, en het stolt vrij vlug. Het bloed wel erg hard ineens, en soms geeft de fret een schreeuw van pijn.
 


Dit is een achterpootje van een fret. Ook hierin zie je de bloedbaan lopen. Deze nagels groeien niet zo hard, maar kunnen wel een scherp puntje eraan hebben. Knip dan alleen het scherpste topje eraf. Op de foto is de eerste nagel ongeknipt, en de andere twee nageltjes zijn getopt.

Nagels knippen met behulp van Waltham

Hieronder zie je foto's hoe er bij een fret mbv waltham de nagels geknipt wordt. 

Nagels knippen met behulp van boter

Leg de fret op zijn rug op je schoot en smeer een beetje boter of vitaminepasta op het buikje. LET OP: bij mannetjes ONDER hun plassertje op hun buik smeren. Als je het erboven smeert, likken ze het IN het plasgaatje met alle ontstekingen van dien mogelijk.
 


Pak het voorpootje van de fret, en je kunt beginnen met knippen, en de fret blijft de boter of pasta van zijn buikje likken.Op deze manier kun je ook de achterpootjes knippen. Ik doe die om de maand een klein topje eraf.