Snoeffie RIPLieve Snoeffie , 

Jij kwam in mijn leven doordat je in de opvang werd gebracht. Het was in 2008 en je was amper een jaar jong en beet en je viel aan. 

De particuliere fokker had jou en de andere als fun nestje. Omdat er een kindje van twee jaar was, mocht je daar niet blijven. Je viel inderdaad zomaar impulsief aan, heropvoeding had geen nut. Je bleef “gewoon” bij me en mocht jezelf zijn. Buiten het gebied waar mijn andere huisgenoten zich bevonden.

Dit is jaren goed gegaan, zelfs tot op de dag van vandaag. Vorig jaar kreeg je een acute leverontsteking, jeetje wat was je ziek, maar je kwam erdoor heen en je ging je ding weer doen. Vorige maand ging het niet goed met je.Je linker nier was erg groot. Ook kreeg je medicatie voor je maag. Dit kreeg ik er niet in, dus werd alles gehalveerd, maar zelfs toen wilde je niet. Zelfs de waltham liet je staan

Vandaag (22-08-2014) gingen we op controle. Je linker nier vond ik meer gegroeid. Tijdens onderzoek werd dat bevestigd en je buik voelen was pijnlijk. We hebben besloten jou te laten gaan en sectie bevestigde nog meer de goede beslissing. In je maagwand zat een flinke zweer, de galblaas had een zeer verdikte wand, je lever had plekjes, een cyste op je milt, de linker nier vergroot en aan de binnenkant ontstekingsweefsel. Kortom, geen medicatie meer wat iets voor je kon doen.

Ik heb je altijd jezelf laten zijn, zonder te forceren hoe de mens het graag ziet. Je bent nu daar waar de dieren weer gezond zijn en spelen. De regenbrug over, naar de groene velden.